Κοινωνία Παρασκευή 12/03/2021, 14:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείσιμο όλων των σχολείων εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Κλείσιμο όλων των σχολείων εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Οριζόντιο κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες φέρεται να εισηγούνται οι ειδικοί μετά την συνεδρίασή τους, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Επί τάπητος τέθηκε και η λειτουργία των καταστημάτων με click away, το οποίο ενδεχομένως να ξεκινήσει από τις 22 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, δεδομένη είναι η παράταση του αυστηρού lockdown στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο αλλά και τα δεδομένα από τα νοσοκομεία δεν επιτρέπουν σχέδια ανοίγματος. Στο πλαίσιο αυτό, το lockdown θα παραταθεί μετά τις 17 Μαρτίου που έληγε. 

Στην συνεδρίαση των ειδικών τέθηκαν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα και άλλων περιοχών. Κάποιες από αυτές, όπως όπως τα Γιάννενα, η Π.Ε. Χαλκιδικής και άλλες αναμένεται να ενταχθούν στο «βαθύ κόκκινο» καθεστώς. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι πολύ υψηλός. 

Για την Καθαρά Δευτέρα δεν προκρίνονται νέα μέτρα αλλά θα γίνει σύσταση για τήρηση των μέτρων, των αποστάσεων και στο σαρακοστιανό τραπέζι να είναι μόνο ο στενός οικογενειακός κύκλος.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις της κα Κοτανίδου, η οποία πήρε πρώτη τον λόγο και είπε ότι οι δηλώσεις της παραφράστηκαν. Το θέμα για την επιτροπή θεωρήθηκε λήξαν και συνεχίστηκε η διαδικασία μελέτης των επιδημιολογικών δεδομένων των υπόλοιπων περιοχών.

με πληροφορίες από skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS