Κοινωνία Τετάρτη 10/03/2021, 09:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γώγος: Πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου

Χ. Γώγος: Πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου

Υπέρ του ανοίγματος της αγοράς από τις 29 Μαρτίου τάχθηκε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά του ιού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

«Θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν και συζητήσεις για ένα παράλληλο άνοιγμα σε περιοχές που είναι πιο «αθώες» στη διασπορά του ιού προσθέτοντας ότι η αγορά προηγείται σε σχέση με τα σχολεία, γιατί υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά και κοινωνικό, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να ψωνίσει. «Από την άλλη τα σχολεία έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, καθώς η Γ΄ Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις σε λίγο καιρό, οι φοιτητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και κλινικές. Και τα δύο θα πρέπει να ανοίξουν δεδομένης της δυνατότητας ευρείας χρήσης των τεστ» είπε ο κ. Γώγος. Σημείωσε επίσης ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου. 

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά συνεργασία, και επισήμανε ότι το 60% των ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι κατειλημμένο από non covid περιστατικά κι έχουν δοθεί και γιατροί στο ΕΣΥ. «Πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι. Υπάρχει ανάγκη και από ιδιώτες γιατρούς» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News