Κοινωνία Τρίτη 9/03/2021, 20:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίες 4 αστυνομικοί

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίες 4 αστυνομικοί

Ενας σοβαρά τραυματίας αστυνομικός και τρεις άλλοι ελαφρά είναι ο απολογισμός από τα βίαια γεγονότα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μετέβησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σήμερα από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν γίνει δέκα συλλήψεις, κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη, ενώ τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες αστυνομικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα επεισόδια δημιούργησαν περίπου 400 κουκουλοφόροι που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ στην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Κυριακής, συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα και στην πορεία 3.000 άτομα.

Πώς ξετυλίχθηκαν τα γεγονότα:

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε ενωρίτερα σοβαρά στο δεξί μέρος του κεφαλιού του, είτε από φωτοβολίδα είτε πέτρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άνδρες της αστυνομίας σχημάτισαν κύκλο γύρω του για να τον προστατεύσουν. Ο αστυνομικός έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για περισσότερη από μισή ώρα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

Διακομίσθηκε στο 401 και η κατάσταση της υγείας του θα κριθεί από τους γιατρούς.

Βίντεο από τον τραυματισμένο αστυνομικό (σκληρές εικόνες)

Μέχρι και τις 20.00 εξελισσόταν «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ με ρίψη πολλών μολότοφ και κροτίδων. Η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε πολλά σταθμευμένα οχήματα.

Είχε προηγηθεί πορεία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Βίντεο από drone της ΕΛ.ΑΣ

Μία ομάδα διαδηλωτών βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίες 4 αστυνομικοί-1

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές, που αρχικώς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ανήλθαν σε τουλάχιστον 5.000. Κατόπιν εξελίχθηκε πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακκίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίες 4 αστυνομικοί-1

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video2

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video3

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video4

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video5

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video6

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video7

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video8

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video9

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video10

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ

«Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες», σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video11

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video12

sovara-epeisodia-sti-nea-smyrni-traymatias-astynomikos-video14

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News