Κοινωνία Τρίτη 9/03/2021, 09:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Έπαυσε 4 υπαλλήλους για «κορωνοπάρτι» στη Helexpo

Φωτ. Intimenews

Την παύση των συμβάσεων 4 υπαλλήλων του ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ μετά τις καταγγελίες για «κορωνοπάρτι» σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO. Πρόκειται για τρεις οδηγούς και μία επαγγελματία της υγείας, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, στην οποία και επισημαίνεται ότι εκκρεμούν περαιτέρω νομικές ενέργειες. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News