Κοινωνία Δευτέρα 8/03/2021, 14:00
ΔΑΜΑΣΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κ. Καραμανλής: Άμεση επιδότηση ενοικίου 300-500 ευρώ σε σεισμόπληκτους

Κ. Καραμανλής: Άμεση επιδότηση ενοικίου 300-500 ευρώ σε σεισμόπληκτους

Άμεση επιδότηση ενοικίου για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το Δαμάσι Τυρνάβου, αλλά και άλλα χωριά που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.

«Δεν θα περιμένουμε καν την οριοθέτηση των περιοχών για αυτά τα τρία χωριά που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, από 300 μέχρι 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Όπως σημείωσε, στην περιοχή πραγματοποιούν ελέγχους 130 μηχανικοί από τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, αλλά και εθελοντές του ΤΕΕ. Ήδη γίνει περίπου 2.500 καταγραφές και αυτοψίες σε κτίρια, που έχουν πληγεί.

Επίσης ήδη έχουν σταλεί 40 τροχόσπιτα και θα τοποθετηθούν 90 συνολικά οικίσκοι για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. «Όσοι οικίσκοι χρειαστούν, θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας», διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι δεν θα γίνει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά στον έλεγχο καταλληλότητας των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News