Κοινωνία Παρασκευή 6/11/2020, 18:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για μάσκα και μετακινήσεις

Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για μάσκα και μετακινήσεις

Από τα 150 στα 300 ευρώ αυξάνεται το πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνεντευξης Τύπου.

«Από αύριο, καθ’ όλο το 24ωρο θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με sms για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας» τόνισε, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος.

Διαβεβαίωσε δε, ότι «οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί», ενώ ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το lockdown του Μαρτίου, από τα 150 στα 300 ευρώ.

Στα 300 ευρώ θα ανέρχεται και το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας. 

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου, η χώρα τίθεται εκ νέου σε καθεστώς lockdown, με τους πολίτες να καλούνται να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Ωστόσο, μπορούν κατ’ εξαίρεση να μετακινηθούν, αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα στο 13033.

Οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις

  • Β1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Β3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Β4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Β5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • B6 Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αύριο, Σάββατο, απαγόρευεται και η μετακίνηση από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News