Κοινωνία Σάββατο 6/03/2021, 16:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 29 προσαγωγές από την Αστυνομία στη συγκέντρωση Κουφοντίνα

Συνολικά 29 προσαγωγές από την Αστυνομία στη συγκέντρωση Κουφοντίνα

Σε 29 προσαγωγές συνολικά προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μια σύλληψη έγινε και στο Κάτω Χαλάνδρι όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, σχετικά με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αναφέρει ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων γι’ αυτό «οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση». Το ίδιο έπραξαν λίγο αργότερα στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Σημειώνεται ότι από την Αστυνομία έγινε χρήση χημικών και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα «Αίαντας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της «συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο».

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11.00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της αστυνομίας, η γυναίκα κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News