Κοινωνία Τετάρτη 3/03/2021, 08:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ ανακοινώνει ο υπ. Υγείας

Σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ ανακοινώνει ο υπ. Υγείας

Tο σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, που δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης, θα παρουσιάσει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Κικίλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία της νόσου στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Η νόσος διασπείρεται στην κοινωνία. Δεν είναι θέμα περίθαλψης, είναι θέμα Δημόσιας Υγείας. Και τα πιο πλούσια και προηγμένα κράτη, με χιλιάδες ΜΕΘ, δεν μπορούν να αντέξουν τα συστήματα Υγείας τους όταν διασπείρεται οριζοντίως και με τέτοιους ρυθμούς η νόσος» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι από την ημέρα του lockdown στην Αττική, δηλαδή 18 μέρες πριν, προστέθηκαν κλίνες Covid στα νοσοκομεία της Αττικής. «Τότε είχαμε 1.673 απλές κλίνες Covid, τώρα έχουμε 2.064. Και έχουμε προσθέσει και κλίνες ΜΕΘ-COVID. Είχαμε 229, σήμερα έχουμε 312. Αυτό δείχνει την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι υγειονομικοί μας για να βοηθήσουν τον κόσμο» είπε.

Εκτίμησε επίσης πως «τα μέτρα αποδίδουν» αν και όχι στον βαθμό «που απέδιδαν στην αρχή της προσπάθειάς μας πριν από ένα χρόνο» καθώς «υπάρχει κόπωση».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «φτάνουμε σε λίγες μέρες το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς και αυτό είναι μεγάλη ελπίδα» και ότι όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News