Κοινωνία Τρίτη 2/03/2021, 12:08
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο Στάθης Λιβανός

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο Στάθης Λιβανός

Την παραίτησή του από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός. Σε επιστολή του ζητεί συγγνώμη από όσους τυχόν πλήγωσε, ενώ αναφέρει ότι η όποια αυστηρότητά του οφειλόταν σε έγνοια και αγωνία. 

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός».

«Δεν νιώθω καμία πικρία», δήλωνε λίγο νωρίτερα στην «Κ» ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, επισημαίνοντας πως «δεν θα μπει σε διάλογο με τα παιδιά», αναφερόμενος στις αιτιάσεις που οδήγησαν στην αποχώρησή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Θέατρο, η αιτία που οδήγησε τις δύο πλευρές στη ρήξη είναι καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για «αυταρχική συμπεριφορά, μειωτικά και ομοφοβικά σχόλια και διακρίσεις» από τον κ. Λιβαθινό, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά στην επικοινωνία του με την «Κ». 

Τα παράπονα των σπουδαστών εκφράστηκαν στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία του συνόλου των σπουδαστών και των διδασκόντων. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε, αναφέρεται ότι «το τραυματισμένο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων έχει αποκατασταθεί». 

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η όποια αποκατάσταση κράτησε για λίγο και μερίδα σπουδαστών διεμήνυσε στη διοίκηση της σχολής ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί με τον σκηνοθέτη. Μέχρι χθες μεσολάβησαν και άλλες διαδικτυακές συναντήσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Η διάσταση δεν μπορούσε να γεφυρωθεί», σημείωσε η διευθύντρια της σχολής, Δηώ Καγγελάρη. 

Πηγή: Kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS