Κοινωνία Παρασκευή 6/11/2020, 10:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Πώς θα παίρνουμε τα παιδιά από το σχολείο

Lockdown: Πώς θα παίρνουμε τα παιδιά από το σχολείο

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά κατά το διάστημα των νέων περιορισμών, που τίθενται σε ισχύ σε όλη τη χώρα από αύριο, Σάββατο. Ωστόσο για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση. 

Τα σχολεία θα παραδώσουν σήμερα στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές/ διευθύντριες του σχολείου. 

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών.

«Πράσινο» στην παραλαβή των παιδιών από παππούδες

Ένα ζήτημα που προβληματίζει όσους γονείς συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά είναι το εάν θα συνεχίσει να είναι δυνατή η παραλαβή των παιδιών από το σχολείο από παππούδες, γιαγιάδες ή άλλα άτομα. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαβεβαίωσε πως, όπως συνέβαινε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έτσι και τώρα θα συνεχίσουν κανονικά να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά και άτομα πέραν των γονέων, που έχουν βεβαίως δηλωθεί στο σχολείο, ακόμη και εάν η διεύθυνση κατοικίας τους είναι διαφορετική από εκείνη του παιδιού. Διευκρίνισε ότ αυτό ισχύει πάντα για μετακινήσεις εντός του ίδιου νομού. Δεν είναι δυνατόν, όπως είπε χαρακτηριστικά, να παραλαμβάνει ένας παππούς από την Κορινθία ένα παιδί από σχολείο της Αττικής. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News