Κοινωνία Κυριακή 28/02/2021, 22:00
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ηλ. Μόσιαλος: Πότε και πώς μπορεί να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο

Ηλ. Μόσιαλος: Πότε και πώς μπορεί να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο

Το λιανεμπόριο θα μπορούσε μετά τις 16 Μαρτίου να επαναλειτουργήσει με την προϋπόθεση ότι δεν πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική το λιανεμπόριο και με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων, ανέφερε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως τόνισε, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση περιστατικών της νόσου, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Μόσιαλος για το άνοιγμα σχολείων που θα ακολουθήσει αυτό του λιανεμπορίου.

«Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Τα μέτρα μπορούν ωστόσο να αρθούν σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες προκειμένου να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News