Κοινωνία Κυριακή 28/02/2021, 14:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με καπνογόνα και μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής

Πολιτική σύγκρουση για τον Δ. Κουφοντίνα

Επίθεση με καπνογόνα και μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής

Επίθεση με βόμβα – μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι το μεσημέρι της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έφτασαν έξω από το Α.Τ., άναψαν καπνογόνα και άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές σε δύο υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. 

Η εν λόγω ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα επιθέσεων κατά διάφορων στόχων τις τελευταίες ημέρες, ενώ μπαράζ βανδαλισμών κατά τραπεζών και καταστημάτων σημειώθηκε και τη νύχτα του Σαββάτου σε συνοικίες της Αθήνας. 

Η υπόθεση Δ. Κουφοντίνα

Όλα αυτά φέρεται να συνδύονται με την υπόθεση του καταδικασθέντος Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας, ως απόρροια της πολυήμερης απεργίας πείνας.

Ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» ζητάει να μην μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αλλά στις φυλακές Κορυδαλλού -αίτημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Η υπόθεση, μάλιστα, έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση. Φυσικά, το κάθε κόμμα ασκεί κριτική υπό το δικό του ιδεολογικό πρίσμα.

Ανακοίνωση των οικογενειών των θυμάτων τρομοκρατίας

Παρέμβαση στο ζήτημα έκαναν σήμερα και οι οικογένειες των θυμάτων τρομοκρατίας, οι οποίες σε κοινή επιστολή επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θέλουμε να πούμε μόνο τρία πράγματα:

1. Προς το δολοφόνο: Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω.

2. Προς όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος: Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια.

3. Προς όλους: Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News