Κοινωνία Παρασκευή 26/02/2021, 07:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Φωτ. Intime

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. Μετά από πολύωρη διαδικασία ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη διαδικασία» και επανέλαβε ότι πρόκειται για δικογραφία «χωρίς στοιχεία». «Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News