Κοινωνία Πέμπτη 25/02/2021, 15:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώος δηλώνει ο Δ. Λιγνάδης – «Κατασκευασμένες οι κατηγορίες»

Μακρά η διαδικασία της απολογίας

Αθώος δηλώνει ο Δ. Λιγνάδης – «Κατασκευασμένες οι κατηγορίες»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον των ανακριτικών αρχών, στο πλαίσιο των καταγγελιών για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. 

Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ, με ανακριτή και εισαγγελία -στη συνέχεια- να συναποφασίζουν αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Η απολογία του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε, αφού πρώτα οι αρμόδιες αρχές απέρριψαν το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας, το οποίο είχε υποβληθεί από τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.

Λίγο νωρίτερα, στο μεταξύ, ο κ. Λιγνάδης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο δηλώνει αθώος. Μάλιστα, επικαλείται μαρτυρίες, οι οποίες -κατά τον ίδιο- επιβεβαιώνουν ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν καν στους χώρους, όπου φέρεται να έλαβαν χώρα οι καταγγελόμενοι βιασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εις βάρος του κ. Λιγνάδη έχουν κατατεθεί τουλάχιστον δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί. Η πρώτη αφορά το 2010 και η δεύτερη το 2015.

Ο κατηγορούμενος, στο υπόμνημά του, επικαλείται άλλοθι και στις δύο περιπτώσεις, καλώντας τις ανακριτικές αρχές να εξετάσουν συγκεκριμένους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν το πού βρισκόταν κατά την τέλεση των καταγγελόμενων πράξεων.

Επαναλαμβάνει δε, ότι οι ισχυρισμοί των θυμάτων είναι κατασκευασμένοι και παραπέμπει σε σειρά αντιφάσεων, οι οποίες αποδεικνύουν -κατά τον ίδιο- την έλλειψη αξιοπιστίας.

Τα λεγόμενα του κατηγορουμένου -έτσι όπως διατυπώνονται στο γραπτό υπόμνημά του, το οποίο υπογράφεται κι από τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια- θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News