Κοινωνία Πέμπτη 25/02/2021, 07:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Απολογείται σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στις 14.30 έλαβε χθες ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ ο συνήγορός του κατέθεσε ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας.

Με την ένστασή του ο κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης το οποίο θεωρεί άκυρο.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως «η προδικασία σε βάρος του εντολέα του πάσχει από απόλυτη ακυρότητα» καθώς ο κ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ – κατά τον ίδιο – δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται. Όπως ανέφερε, για την έκδοση εντάλματος απαιτείται είτε να διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα είτε να κινδυνεύει με διαφυγή ο δράστης, παράγοντες που στην περίπτωση του εντολέα του δεν έχουν ισχύ.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ακόμη πως η όλη η υπόθεση αποτελεί «μία χοντροκομμένη κατασκευή» με στοιχεία «θολά και κόντρα στην κοινή λογική» για την οποία εφαρμόστηκε μία «ταχύτατη διαδικασία κατά ευθεία παράβαση της νομιμότητας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News