Κοινωνία Τετάρτη 24/02/2021, 17:53
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σε «βαθύ κόκκινο» και η Αρκαδία – Νέα μέτρα στο Ναύπλιο

Σε «βαθύ κόκκινο» και η Αρκαδία – Νέα μέτρα στο Ναύπλιο

Αυστηρό lockdown, τύπου Αττικής (πολύ αυξημένος κίνδυνος), επιβάλλεται από αύριο, Πέμπτη, στην Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας, όπως αποφάσισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, σε επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» εντάσσεται από αύριο ο δήμος Ναυπλιέων, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και ο δήμος Άργους – Μυκηνών.

Και στις δύο περιπτώσεις (Ναύπλιο – Αρκαδία), τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» δεν επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, υπό οποιαδήποτε μορφή, ενώ όλα τα σχολεία είναι κλειστά. Η απαγόρευση κυκλοφορίας δε, ξεκινάει από τις 6.00 το απόγευμα (εξαιρείται η Αττική).

Στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου», αντίθετα, επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μορφή click away, ενώ τα σχολεία συνεχίζουν τα δια ζώσης μαθήματα, με εξαίρεση τα λύκεια, όπου πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση. H απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόζεται από τις 18.00.

Στις περιοχές «επιτήρησης», τέλος, το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, με την απλή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, ενώ οι μαθητές προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Δεν υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News