Κοινωνία Τρίτη 23/02/2021, 08:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown

Μ. Παγώνη: Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown

Το ενδεχόμενο η τρέχουσα εβδομάδα να είναι και η τελευταία με lockdown στην Αττική άφησε ανοιχτό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως όλα τα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή την εβδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Προϋπόθεση, όπως διευκρίνισε είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1000. «Μην περιμένουμε μείωση των διαδωληνωμένων» είπε προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid». Όπως εξήγησε, αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά το τι θα ανοίξει πρώτο, η κ. Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».

Για την εστίαση απάντησε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά… από τον Απρίλιο και μετά».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει διάρκεια τρεις ώρες, η ίδια εκτίμησε θα βοηθήσει αρκετά. 

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95. Τόνισε, επίσης, ότι την υφασμάτινη πρέπει να την πλένουμε καθημερινά και να τη σιδερώνουμε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News