Κοινωνία Δευτέρα 22/02/2021, 10:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάκελο με καταγγελίες καταθέτει ο Σπ. Μπιμπίλας στον Εισαγγελέα

Φάκελο με καταγγελίες καταθέτει ο Σπ. Μπιμπίλας στον Εισαγγελέα

Φάκελο με καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας στον θεατρικό χώρο παραδίδει σήμερα στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα στις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών αρχών για περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το υλικό που θα παραδώσει ο κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για τις υποθέσεις που εντοπίζονται «ενεργά» αδικήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι εισαγγελικές έρευνες για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, στρέφονται και σε έναν δεύτερο πασίγνωστο ηθοποιό θέτοντας την Εισαγγελία σε ύψιστη ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη θα επανέλθει στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας Δημήτρης Λιγνάδης μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την απολογία του. Μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ με εντολή του εισαγγελέα. Την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει η κρίση των αρχών για την ποινική μεταχείρισή του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News