Κοινωνία Κυριακή 21/02/2021, 13:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φτάνουν τους 700.000 οι εμβολιασμοί – Πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική

Φτάνουν τους 700.000 οι εμβολιασμοί – Πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική

«Σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί πολιτών που έχασαν το ραντεβού τους εξαιτίας της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας.

«Παρότι κανονικά δεν γίνονται εμβολιασμοί την Κυριακή, σήμερα εμβολιάζουμε τους  συμπολίτες μας που έχασαν τα ραντεβού τους λόγω των καιρικών συνθηκών. Στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ σήμερα και από αύριο Δευτέρα – και όλη την εβδομάδα – και στο Mega Center και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η κρατική μηχανή έδειξαν ότι στο κομμάτι των εμβολιασμών αντέδρασαν άμεσα, έτσι ώστε και να μην χαθούν δόσεις, κυρίως όμως να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας», σημείωσε ο υπουργός.

Αλλά παράλληλα τόνισε ότι «πράγματι μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News