Κοινωνία Τρίτη 3/11/2020, 14:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: 55 κρούσματα σε γηροκομείο των Ιωαννίνων

Κορωνοϊός: 55 κρούσματα σε γηροκομείο των Ιωαννίνων

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ μετά τον εντοπισμό τις τελευταίες ημέρες 55 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα.

Τα κρούσματα αφορούν φιλοξενούμενους και προσωπικό. Ειδικότερα, έχουν προσβληθεί εννέα εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Όπως δήλωσε η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά». Το πρώτο κρούσμα στο κέντρο φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και επρόκειτο για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα, διευκρίνισε η ίδια. 

«Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής, ενώ αναμένεται η μεταφορά τους σε νοσοκομεία» πρόσθεσε η κ. Νάκου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News