Κοινωνία Κυριακή 21/02/2021, 09:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στην ανακρίτρια  ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την απαγγελία σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’εξακολούθηση.

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες δύο θυμάτων του σκηνοθέτη. Ο ένας εξ αυτών ζει στο εξωτερικό και κατήγγειλε βιασμό όταν ήταν 14 ετών το 2010 και ο δεύτερος είναι ενήλικας σήμερα, ανήλικος όμως το 2015, όταν δηλαδή κι εκείνος κατήγγειλε βιασμό.

Ωστόσο, επιβεβαιωτικές μαρτυρίες για τις πράξεις αυτές υπήρξαν και από ενήλικους ανθρώπους (ανήλικους τότε) που ήταν στην παρέα του παιδιού που καταγγέλλει ότι βιάστηκε, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται μία μαρτυρία από γυναίκα που βρίσκεται στο περιβάλλον του γνωστού σκηνοθέτη και η οποία σχετιζόταν μαζί του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν σε θέση να καταθέσει στις δικαστικές αρχές λεπτομέρειες τις οποίες η ίδια γνώριζε. 

Η δικογραφία κατά τις δικαστικές αρχές θεωρείται «δεμένη» ενώ αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην περίπτωση του Δ. Λιγνάδη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες και για άλλους ανθρώπους του θεάτρου. 

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρατείται στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Λιγνάδης προσήλθε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος. 

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως, δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναζήτηση του εντολέα του. Αποκάλυψε δε ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε.

Τις επόμενες ώρες, ο σκηνοθέτης θα περάσει το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όπου ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα, θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News