Κοινωνία Παρασκευή 19/02/2021, 18:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες άλλες περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown

Ποιες άλλες περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown

Σε αυστηρό lockdown, τύπου Αττικής, εισέρχονται δύο νέες περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο λόγος για τον δήμο Καλύμνου και τον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τίθενται από το πρωί του Σαββάτου και έως τουλάχιστον την 1η Μαρτίου σε καθεστώς «πολύ αυξημένου κινδύνου».

Η εξέλιξη αυτή, επί της ουσίας, σηματοδοτεί την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων (σ.σ. εξαιρούνται τα ειδικής αγωγής), του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής, των ΚΤΕΟ καθώς κι όλων των υπόλοιπων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Αντίθετα, κανονικά συνεχίζεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ, των σημείων πώλησης τροφίμων, των φαρμακείων και των βενζινάδικων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 6.00 το απόγευμα και θα λήγει στις 5.00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παραπάνω καθεστώς παραμένουν, για ακόμη μία εβδομάδα, τόσο ο δήμος Μυκόνου όσο και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου).

Ο νέος υγειονομικός χάρτης

Ποιες άλλες περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown-1

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου» επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μορφή click away, ενώ τα σχολεία συνεχίζουν τα δια ζώσης μαθήματα, με εξαίρεση τα λύκεια, όπου πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές «επιτήρησης», το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, με την απλή τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News