Κοινωνία Παρασκευή 19/02/2021, 12:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα καταγγελία κατά ηθοποιού- σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου – Κατατέθηκε μήνυση

Νέα καταγγελία κατά ηθοποιού- σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου	– Κατατέθηκε μήνυση

Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού-σκηνοθέτη κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών για υπόθεση βιασμού ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2010. Όπως γράφει το kathimerini.gr στη μήνυση περιγράφονται αδικήματα βιασμού που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2010, όταν ο καταγγέλων ήταν 14 ετών.

Εφόσον αξιολογηθεί ως αληθής από τις δικαστικές αρχές, η υπόθεση θα εξελιχθεί σε σοβαρή, καθώς το καταγγελόμενο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και οι όποιες ποινικές ευθύνες υπάρχουν, δεν έχουν σβήσει.

Σημειώνεται πως ο καταγγέλων σεξουαλική κακοποίηση δεν ανήκει στο χώρο του θεάτρου. Όπως αναφέρει στη μήνυση του, η προσέγγιση του από τον γνωστό σκηνοθέτη έγινε στην περιοχή του Μεταξουργείου, εξελίχθηκε σε γνωριμία και στη συνέχεια σε βιασμό, περιστατικό που κατά την καταγγελία έγινε στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Στο μεταξύ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεςίες του υπουργείου αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News