Κοινωνία Πέμπτη 18/02/2021, 08:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

autismap.gr: Εργαλείο υποστήριξης για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Εύκολη και δωρεάν αναζήτηση δομών και υπηρεσιών

Μία σειρά από εργαλεία υποστήριξης για τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και των οικογενειών τους παρέχει η ιστοσελίδα autismap.gr. Μέσα από την ανανεωμένη μορφή της πρώτης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα, εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

Ειδικότερα στο autismap.gr μπορεί κανείς να βρει τα εξής:

  • Αναζήτηση δομών και υπηρεσιών: Εύκολη και δωρεάν αναζήτηση δομών, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, και επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, ανά κατηγορία δομής (π.χ Κέντρα Ημέρας, Ψυχολόγοι κ.ο.κ.), ανά Περιφέρεια και ανά περιφερειακή ενότητα.
  • Νομοθετικές προβλέψεις για τα άτομα με αυτισμό /ΔΑΦ: Παρουσίαση της νομοθεσίας: Βασικά δικαιώματα, Υπηρεσίες Υγείας, Εκπαίδευσης, Κοινωνικής φροντίδας, Κοινωνική ασφάλιση, Εργασία. Επικαιροποίηση ανά μήνα ή και συχνότερα στην περίπτωση έκδοσης σημαντικής νέας νομοθεσίας.
  • Αρθρογραφία για το ευρύ κοινό: Έγκριτοι επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό, αρθρογραφούν, μεταγράφοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό για τους μη ειδικούς.

3,5 χρόνια λειτουργίας, 1.600 καταγεγραμμένες δομές, 45.000 επισκέπτες

Η πρόσβαση στα δεδομένα της ιστοσελίδας είναι ελεύθερη ενώ κάθε δομή ή επαγγελματίας που εξυπηρετεί άτομα με αυτισμό μπορεί να εγγραφεί στην ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν.

Ο ιστότοπος autismap.gr είναι αποτέλεσμα του Προγράμματος χαρτογράφησης δομών και νομοθεσίας για τον αυτισμό «Διαθέσιμοι Πόροι για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα», το οποίο εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News