Κοινωνία Τετάρτη 17/02/2021, 19:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν

Λόγω της κακοκαιρίας

Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν

Τον επαναπρογραμματισμό όσων εμβολιασμών δεν έγιναν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδειας» προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός, όσοι έχασαν το ραντεβού τους, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα λάβουν σχετικό sms για το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι όσα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 ετών αναβλήθηκαν, θα λάβουν χώρα την επόμενη εβδομάδα, με τους πολίτες να ενημερώνονται τρεις ημέρες πριν το ραντεβού.

Όσοι είχαν κληθεί να προσέλθουν στο mega εμβολιαστικό κέντρο του Αμαρουσίου, τα ραντεβού θα γίνουν εντός της εβδομάδας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Για την ηλικιακή ομάδα 75 – 79, όλα τα αναβληθέντα ραντεβού θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή.

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, ο κ. Κικίλιας επιβεβαιώσε ότι «παρατηρείται αύξηση και σε άλλες περιοχές -εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου πλέον παρατηρείται μία σταθεροποίηση».

Ερωτηθείς για τις κλίνες ΜΕΘ, απάντησε ότι από τις συνολικά 1.322 ανά την επικράτεια, κατειλημμένες είναι οι 873, ενώ στην Αττική από τις 599, κενές είναι μόλις οι 110. Ειδικά για τις ΜΕΘ – Covid, γνωστοποίησε ότι από τις 656, κατειλημμένες είναι οι 351, ενώ στην Αττική από τις 240, κενές είναι οι 36.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News