Κοινωνία Τετάρτη 17/02/2021, 16:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές δεν έχουν ακόμα ρεύμα

Ποιες περιοχές δεν έχουν ακόμα ρεύμα

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση  16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 

Όπως έκανε γνωστό ο ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 38.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας νωρίτερα για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική, υπογράμμισε ότι έως το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών θα έχει αντιμετωπιστεί. 

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επανέλθει το ρεύμα στα νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα- ορισμένα εδώ και σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα. «Θα δώσουμε ρεύμα σε όλες τις γραμμές μεσαίας τάξης» είπε και τόνισε πως υπάρχει μια άψογη συνεργασία των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ και τη Πολιτικής Προστασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που βρίσκονται στο πεδίο. 

Κληθείς να σχολιάσει ποιος είχε την ευθύνη για την κοπή των δένδρων που έπεσαν στα καλώδια προκαλώντας τα προβλήματα, ξεκαθάρισε πως τώρα είναι η ώρα της μάχης. «Να σεβαστούμε τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και να σεβαστούμε και εκείνους που για πάνω από 24 ώρες είναι στο πεδίο και παλεύουν για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση» σημείωσε. 

Νωρίτερα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επισημάνει ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής και είχε εκτιμήσει και εκείνος ότι έως το βράδυ θα έχει αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των προβλημάτων. 

Αλ. Τσίπρας: Το περιβόητο «επιτελικό κράτος» είναι ένα κράτος σαράβαλο

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα από την κακοκαιρία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στη Βουλή. «Την ώρα που η χώρα βρισκόταν στον πάγο και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, ο κ. Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο κέντρο και ο κ. Πατούλης εμφανιζόταν στο Σύνταγμα για φωτογραφίες. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός μας είπε ‘να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις’, εν μέσω lockdown» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Όλες οι κυβερνήσεις, όταν είχαν να αντιμετωπίσουν έντονα καιρικά φαινόμενα, είχαν πάντα μία έγνοια: Να μην κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, να μην αποκλειστούν άνθρωποι στα σπίτια και κυρίως να μην κλείσει η Εθνική Οδός. Και έρχεται η Ν.Δ. και κλείνει από μόνη της την Εθνική οδό. Το περιβόητο ‘επιτελικό κράτος»’ είναι ένα κράτος σαράβαλο».

Η απάντηση του Χρ. Ταραντίλη

«Οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία κι όχι κομματικούς καυγάδες. Γι’ αυτό ακριβώς επί τρεις ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών» αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Μάλιστα προς «αποκατάσταση της αλήθειας» ο κ. Ταραντίλης παρέθεσε βίντεο «από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News