Κοινωνία Δευτέρα 2/11/2020, 16:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Ανοιχτά τα σχολεία, επανέρχονται τα SMS

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Ανοιχτά τα σχολεία, επανέρχονται τα SMS

Σε καθεστώς «τοπικού lockdown» μπαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά.

Επίσης επανέρχεται στις παραπάνω περιοχές η ανάγκη αποστολής SMS για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Τρεις ζώνες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Πέτσας πλέον, η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες: Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο», τη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Επίσης από την Τρίτη το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας, ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο ‘κόκκινο’».

«Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και προειδοποιούμε, χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου: Συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν για παράδειγμα στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι απαράδεκτες. Και μπορεί τέτοια μεμονωμένα περιστατικά από λίγους, να αναβαθμίσουν το επίπεδο κινδύνου, και συνεπώς και τα περιοριστικά μέτρα, σε βάρος των πολλών. Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Ας το κάνουμε» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News