ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη σε λευκό φόντο για την ηλεκτροδότηση

Μάχη σε λευκό φόντο για την ηλεκτροδότηση

Στα πολλά προβλήματα που προκάλεσε η ιστορική χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με κορυφαίο το σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης, εστιάζει πλέον το κυβερνητικό επιτελείο. Τα τελευταία δύο 24ωρα ο πρωτοφανής όγκος χιονιού βύθισε συνολικά 29 περιοχές στο σκοτάδι, προκαλώντας ποικίλα προβλήματα λόγω και τους ψύχους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες. Από χθες συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, ανέλαβαν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Αττική αλλά όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι το έργο της αποκατάστασης δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο σχεδιασμός έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία και δόθηκαν επιτόπου οι εντολές και οι κατευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση του. Οι εκτεταμένες βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και η προφανής αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ οδήγησαν στην απόφαση ενεργοποίησης τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Είχε προηγηθεί το πρωί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, με πρώτο αυτό της ηλεκτροδότησης, αλλά και των οδικών αρτηριών που έκλεισαν και βεβαίως του εμβολιασμού που χθες δεν πραγματοποιήθηκε με τα ραντεβού να μετατίθενται για άλλη μέρα, όπως ενημέρωση το υπουργείο Υγείας.

Νέα τεχνική σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 07.45 το πρωί στην Πολιτική Προστασία υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου  Στέφανου Κολοκούρη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Κανονικά οι εμβολιασμοί

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει την Τετάρτη το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Αττική, το οποίο, όπως προειπώθηκε έκανε παύση χθες.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα ραντεβού των πολιτών που αναβλήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν. Θα ακολουθήσει σχετική και νεότερη ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα και ενώ η κακοκαιρία δεν είχε ακόμη πλήρως επηρεάσει τη χώρα, σημειώθηκε ρεκόρ εμβολιασμών με περισσότερες από 25.000 χορηγηθείσες δόσεις εμβολίου. Την ίδια ημέρα ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των ατόμων 60 έως 64 ετών (239.000 πολίτες αυτής της ομάδας έχουν κλείσει ραντεβού) και εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και τα άτομα 75 έως 79 ετών.  Τέλος, σήμερα το πρωί και για τουλάχιστον 24 ώρες απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς τον χιονιά θα διαδεχθεί ο παγετός, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία στους δρόμους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News