Κοινωνία Τρίτη 16/02/2021, 19:30
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ηλεκτρισμός: Εκτός λειτουργίας 50 γραμμές Μέσης Τάσης στην Αττική

Έπεσαν πάνω από 700 δέντρα

Ηλεκτρισμός: Εκτός λειτουργίας 50 γραμμές Μέσης Τάσης στην Αττική

Περίπου 50 γραμμές Μέσης Τάσης παραμένουν εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης στην Αττική, ως απόρροια των έντονων χιονοπτώσεων, οι οποίες σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας. 

Συνολικά, ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης, με τη ζημιά να έχει αποκατασταθεί σε 35 εξ αυτών. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν για την επιδιόρθωση και των εναπομείναντων γραμμών.

Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές από την πτώση δέντρων, τα οποία υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. Ο Διαχειριστής υπολογίζει τις κοπές δέντρων σε περισσότερες από 700. 

«Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης» διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα. 

Επί το έργον εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 460 υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνταν στις εξής περιοχές: 

Ηλιούπολη, Παπάγου, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση.

Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στην Εύβοια, και ιδίως στο βόρειο τμήμα, από την Χαλκίδα προς τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως τουλάχιστον το βράδυ της Τρίτης, επηρεάζοντας την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News