Κοινωνία Δευτέρα 15/02/2021, 15:01
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Πού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Πού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι Σποράδες, αλλά και χωριά της Εύβοιας, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης εξακολουθούν να υπάρχουν στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, παρουσιάζονται στις εξής περιοχές:

Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Αγ. Στέφανος, Άνοιξη, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο δίκτυο. Τα συνεργεία του διαχειριστή και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση και ετοιμότητα για την απομάκρυνσή τους και την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση του δικτύου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στη βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου. Στη Χαλκίδα χωρίς ρεύμα έμειναν τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της κεντρικής Εύβοιας προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες στην Αταλάντη.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι,στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας Άγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο Άρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουν μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επανηλεκτροδότησή τους, συνεχίζοντας μέχρι αυτή την ώρα τους χειρισμούς και τις προσπάθειες προσέγγισης στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News