Κοινωνία Κυριακή 14/02/2021, 19:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο μετά τη βλάβη λόγω «Μήδειας»

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο μετά τη βλάβη λόγω «Μήδειας»

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στο νησί της Σκιάθου, μετά τη διακοπή που σημειώθηκε περί τις 15:00 σήμερα Κυριακή, εξαιτίας ζημιάς από πτώση δέντρων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» σε δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου, στην περιοχή του Πηλίου.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, αναφέροντας επίσης ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεργαζόμενων εργολάβων, του Δήμου και της Πυροσβεστικής σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του ακραίου καιρικού φαινομένου «Μήδεια», έχοντας ήδη αποκαταστήσει πληθώρα βλαβών σε γραμμές Μέσης Τάσης αλλά και πολύ μεγάλο αριθμό μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση πανελλαδικά στην Κεντρική Ελλάδα, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά τμήματα περιοχών όπως Καρδίτσας, Λαμίας, Βόλου, Τρικάλων, Θήβας, Άμφισσας, Ιωαννίνων, Άρτας κλπ καθώς και σε νησιά του Β.Αιγαίου.

Συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 600 συνεργεία της Εταιρίας αλλά και συνεργαζόμενων εργολάβων με περίπου 1.500 εργαζομένους, προκειμένου να επιτευχθεί ή όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση των περιοχών που πλήττονται.

Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News