Κοινωνία Δευτέρα 2/11/2020, 10:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη εισηγείται ο Β. Κικίλιας

Επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη εισηγείται ο Β. Κικίλιας

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία όλων. H πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση, την κόπωση, το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς αλλά κάποιοι δεν άκουσαν». «Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία για αυτό και θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων» πρόσθεσε, χωρίς να εξειδικεύσει ωστόσο τι θα προβλέπουν τα μέτρα αυτά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από σήμερα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημερεύουν για να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες τους.

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, υπογράμμισε και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είμαστε σε πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News