Κοινωνία Τετάρτη 10/02/2021, 13:11
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Χιόνια και «βουτιά» της θερμοκρασίας φέρνει η «Μήδεια»

Χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας

Φωτ. Intimenews

Το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» θα πλήξει την Ελλάδα από το Σάββατο, όταν και αναμένεται η κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό και χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «Μήδεια» θα προκαλέσει:

  • Σημαντική και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο
  • Πολύ χαμηλές θερμοκασίες στο σύνολο της χώρας από την Κυριακή
  • Παγετός κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα βόρεια από την Κυριακή
  • Χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας και σε χαμηλά υψόμετρα από το Σάββατο
  • Θυελλώδεις βοριάδες την Κυριακή

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας, ιδίως από το πρωί της Δευτέρας. Η θερμοκρασία δε, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

chionia-kai-voytia-tis-thermokrasias-fernei-i-mideia0

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Ποια ήταν η «Μήδεια»

Κόρη του βασιλιά της Κολχίδας, Αιήτη, και της Ωκεανίδας Ιδυίας ή Εκάτης. Ερωτεύτηκε τον Ιάσονα και τον βοήθησε να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο δέρας. Για να αργοπορήσει τον Αιήτη, ο οποίος την καταδίωκε, τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του. Έπεισε τις κόρες του Πελία να τεμαχίσουν το σώμα του πατέρα τους και να το βράσουν, γιατί έτσι δήθεν θα κατόρθωναν να τον κάνουν πάλι νέο. Με αυτό τον τρόπο πήρε εκδίκηση εκ μέρους του Ιάσονα.

Ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε και σκότωσε τα δύο της παιδιά Φέρητα και Μέρμερο, που είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα. Στην Αθήνα, ενώθηκε με τον Αιγέα και απέκτησε το Μήδο. Προσπάθησε όμως να δηλητηριάσει τον Θησέα κι έτσι ο Αιγέας την έδιωξε κι εκείνη κατέφυγε κοντά στο γιο της, Μήδο, στην Ασία, στη χώρα που από το όνομά της ονομάστηκε Μηδία.

moneyreview.gr

 

Money Review