Κοινωνία Δευτέρα 8/02/2021, 18:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γ. Κιμούλης

Παρελθόν από τα γυρίσματα σειράς της ΕΡΤ ο Π. Φιλιππίδης

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γ. Κιμούλης

Εκτός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τέθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, εν μέσω της «καταιγίδας» καταγγελιών για λεκτική και ψυχολογική βία.

Η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε, συγκεκριμένα, ότι είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στη δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά»

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ ανέφερε, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» κατέληξε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός Ζέτα Δούκα έκανε λόγο, σε πρόσφατη συνέντευξή της, για «εξάρσεις θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας» από πλευράς του κ. Κιμούλη, ενώ ακολούθησαν καταγγελίες κι από άλλους καλλιτέχνες. Ο κ. Κιμούλης επιβεβαίωσε στην «Κ» πως έχει κινηθεί νομικά κατά της κ. Δούκα, λέγοντας πως θα φτάσει «μέχρι το τέλος».

Στο μεταξύ, παρελθόν από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» αποτελεί ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν δημόσιες καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό από τις ηθοποιούς Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς, στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Ωστόσο, λόγω της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News