Κοινωνία Δευτέρα 8/02/2021, 15:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη

Βαρύτατες καταγγελίες για βάναυση σεξουαλική κακοποίηση κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών. Ο μηνυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει επίσημα πασίγνωστο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη για αδικήματα τα οποία, σύμφωνα με το δικόγραφο, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με την μήνυση, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή είναι η πρώτη που λαμβάνει η Εισαγγελία σε σχέση με τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από καλλιτέχνες σε βάρος συναδέλφων τους για σωρεία πράξεων εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας. 

Μετά την υποβολή της μήνυσης φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμο επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ πρώτο μέλημα του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί την μήνυση είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν ή όχι παραγραφεί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News