Κοινωνία Δευτέρα 8/02/2021, 11:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Αρκουμανέας: Το ολικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι

Π. Αρκουμανέας: Το ολικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι

«Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας πως το ολικό lockdown υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το μέτρο δεν έχει γίνει για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, όμως υπάρχει πάντα στο τραπέζι ως τελικό μέτρο.

«Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική» επισήμανε. 

Όσον αφορά το θέμα την ανίχνευσης των κρουσμάτων, είπε ότι τα τεστ και οι ιχνηλατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 30% και για το αρχικό στέλεχος και για τα μεταλλαγμένα.

Σημείωσε ακόμη πως τα κρούσματα από τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα είναι συνολικά έξι, ενώ σε ό,τι αφορά τη βρετανική μετάλλαξη έχουν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί 403 κρούσματα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά, όπως παρατήρησε. «Αυτό το στέλεχος, επειδή είναι πιο μεταδοτικό, πιθανόν να επικρατήσει τους επόμενους μήνες» εκτίμησε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News