Κοινωνία Σάββατο 6/02/2021, 22:59
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Χ.Γώγος: Στόχος των νέων μέτρων ο περιορισμός της κινητικότητας

Φωτ. Intimenews

Ο περιορισμός της κινητικότητας είναι ο βασικός στόχος των νέων μέτρων, σύμφωνα με τον παθολόγο-λοιμωξιολόγο, καθηγητή Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο. «Είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος και πρέπει να το μαζέψουμε. Εάν τηρηθούν τα μέτρα, αρκούν», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

«Έχουν διερευνηθεί όλες οι πιθανές δυνατότητες για τον έλεγχο της κατάστασης. Υπήρξε ανάγκη κλιμάκωσης των μέτρων λόγω της διασποράς που έχει αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές», είπε ο κ.Γώγος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η προσπάθεια ήταν να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ροή της κοινωνικής κι οικονομικής ροής της χώρας, η οποία έχει πληγεί έτσι κι αλλιώς.

«Διαφορετικά θα είχαμε κοσμοσυρροή και στην Ερμού και στις παραλίες», εκτίμησε ο καθηγητής τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει επιτήρηση και ενημέρωση του κόσμου στα σημεία που παρατηρείται συνωστισμός.

«Υπήρξε ένας θαυμάσιος καιρός ο κόσμος παρασύρθηκε το καταλαβαίνω αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες», υπογράμμισε.

«Η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι» είπε ο κ. Γώγος σχολιάζοντας πως ένα πλήρες καθολικό λοκντάουν προσφέρει υγειονομικό πλεονέκτημα εντούτοις ακόμη και μια ενδεχόμενη εφαρμογή του δεν συνεπάγεται το ότι ο κόσμος θα ήταν σε θέση να πειθαρχήσει καθώς πλέον είναι έντονη η ψυχολογική κόπωση του.

“Η τωρινή κατάσταση δεν είναι δραματική είναι όμως ανησυχητική” δήλωσε ο καθηγητής αναφέροντας πως αυτή η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρούμε είναι ένα καμπανάκι σε κάθε περίπτωση όμως το αισιόδοξο είναι ότι είμαστε σε μια φάση συνεχούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.

Σε σχέση με την απόφαση για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca, των κάτω των 65 ετών μόνο, εξήγησε ότι αυτό έγινε διότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τους άνω των 65 όχι γιατί τα δεδομένα δεν είναι καλά. «Έρχονται κι άλλα εμβόλια για τους ανω των 65, όπως της Janssen, της Novavax και το Sputnik που φαντάζομαι θα εγκριθεί από τον EMA» σημείωσε και συμπήρωσε πως όσοι είναι 60-65 να πάνε να κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca, γιατί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News