Κοινωνία Σάββατο 6/02/2021, 16:26
ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Στις παραλίες περνάνε οι Αθηναίοι την καραντίνα

Στις παραλίες περνάνε οι Αθηναίοι την καραντίνα

Πολύ μικρή ήταν η κίνηση σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρο το κέντρο αλλά και στις εμπορικές γειτονικές της Αθήνας, καθώς οι ιδιαίτερα καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν κίνητρο στους Αθηναίους για να ξεχυθούν και πάλι στις κοντινές παραλίες.  

Βεβαίως σε αυτό συνετέλεσε και η εφαρμογή από σήμερα το πρωί της απαγόρευσης της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με αποτέλεσμα οι Αθηναίοι να αναζητήσουν διεξόδους σε άλλα μέρη.  

Ετσι, λοιπόν η εικόνα σε αρκετές παραλίες της Αττικής ήταν πολύ διαφορετική από αυτή στο κέντρο της της πρωτεύουσας, καθώς εκατοντάδες πολίτες κατέφυγαν στο παραλιακό μέτωπο, όπως στο Καβούρι, με τους πιο τολμηρούς μάλιστα να μπαίνουν και στην παγωμένη θάλασσα. 

Ανάλογες οι εικόνες και στον Φλοίσβο, παρά τους αστυνομικούς ελέγχους που γίνονταν σε πεζούς.

Aυξημένη ήταν η κίνηση και στους γύρω λόγους της Αθήνας, όπως στου Φιλοπάππου. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις αρχές του προηγούμενου μηνός, με τους Αθηναίους να ξεχύνονται στις παραλίες παρά τα περιοριστικά μέρα.  

Την ίδια ώρα, το περιορισμένο πλέον ωράριο των σούπερ μάρκετ έχει δημιουργήσει σε αρκετά υποκαταστήματα ουρές, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα δέκα άτομα. 

moneyreriew.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News