Κοινωνία Σάββατο 6/02/2021, 10:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το νέο ΑΣΕΠ και άλλες αλλαγές στο Δημόσιο

Το νέο ΑΣΕΠ και άλλες αλλαγές στο Δημόσιο

Αλλαγές σε τέσσερις άξονες επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το Δημόσιο, ώστε να «αλλάξει ταχύτητα» ως προς τον τρόπο και τον χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών και της κοινωνίας. την οποία άλλωστε πρέπει να υπηρετεί, επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιλογή του προσωπικού μέσω του νέου ΑΣΕΠ έτσι ώστε ο σωστός άνθρωπος να βρίσκεται στη σωστή θέση, πάταξη της διαφθοράς εν τη γένεσει της μέσω του νέου νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου στο Δημόσιο, επιβράβευση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπαλλήλων που κάνουν «περισσότερα» και δημιουργία ενός συστήματος αξιολόγησης με βάση αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα βασίζονται σε διεθνή πρότυπα εργασίας, έτσι ώστε το ελληνικό Δημόσιο να λειτουργεί ως μια σύγχρονη επιχείρηση. 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά την αναμόρφωση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δρα προληπτικά και όχι κατασταλτικά, καθώς προβλέπει δικλίδες ασφαλείας έτσι ώστε να προλαμβάνει τα φαινόμενα διαφθοράς όπου οι συνθήκες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους.

Το νέο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί και εντός του 2021 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, εξασφαλίζει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, το αδιάβλητο της διαδικασίας, εφόσον στον πανελλήνιο διαγωνισμό θα λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι πληρούν τα τυπικά προσόντα και μπορούν να το αποδείξουν. Ο υπουργός τονίζει ότι η αύξηση της μοριοδότησης πτυχίων και ξένων γλωσσών αποφασίστηκε στην κατεύθυνση της ένταξης στον δημόσιο τομέα περισσότερο καταρτισμένου προσωπικού, το οποίο θα μπορέσει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News