Κοινωνία Παρασκευή 5/02/2021, 20:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική 

Σε πιο αυστηρά μέτρα προχωράει η κυβέρνηση στις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής μετά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες. 

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο θα ξεκινάει από τις 18:00 έως τις 05:00 την επόμενη ημέρα. 

Για τις καθημερινές το ωράριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας παραμένει ως έχει, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί της επομένης. 

Το νέο μέτρο για τα Σαββατοκύριακα θα επηρεάσει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς θα είναι πλέον αναγκασμένα να κλείνουν μια ώρα νωρίτερα στις 17:00. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο στις 06:00. 

Όπως υπογράμμισε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου η έκρηξη των κρουσμάτων και η αύξηση των νοσηλευόμενων, έχει προξενήσει έντονο προβληματισμό. Υπό το πλαίσιο αυτό το μέτρο της εντατικοποίησης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να περιορισθούν οι άσκοπες μετακινήσεων. 

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η λειτουργία των σχολείων θα παραμείνει ως έχει στις περιοχές που δεν έχουν χαρακτηρισθεί κόκκινες, ωστόσο η προσοχή μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, προκειμένου τα σχολεία να μην κλείσουν για άλλη μια φορά. 

Αντιθέτως στις κόκκινες περιοχές αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων και επιστρέφει η τηλεκπαίδευση, ωστόσο στις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής τα σχολεία πέραν των λυκείων θα μείνουν ανοιχτά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News