Κοινωνία Παρασκευή 5/02/2021, 09:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδίδονται οι πρώτες 68 εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας

Φωτ. Intime

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ξεκινά η παράδοση των πρώτων 68 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους οικιστές, παρουσία του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη. Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες 108 κατοικίες του οικισμού.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωσή του, «η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές».

Ο οικισμός «Κέρκυρα V», που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο. Περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και έξι καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως 1.900.000 ευρώ. Έως την ολοκλήρωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω δεξαμενών οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από την ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS