Κοινωνία Πέμπτη 4/02/2021, 15:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ομάδα διαδηλωτών έριξε μια βόμβα μολότοφ καθώς και κόκκινες μπογιές εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια -και κατά την αποχώρηση τους- διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή.

Εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Παράλληλα, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητά τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας-1

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Από επεισόδια συνοδεύτηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αντιεξουσιαστές που κινούνταν προς τον χώρο του ΑΠΘ εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ στην οδό Εθνικής Αμύνης. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε χρήση χημικών. Κατά πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News