Κοινωνία Πέμπτη 4/02/2021, 14:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Καραμανλής: 1.225 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας

Κ. Καραμανλής: 1.225 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας

«Πλέον κυκλοφορούν 1.225 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας, από 850 που είχε παραλάβει η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι πραγματοποιούνται 3.000 περισσότερα δρομολόγια την ημέρα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξη του στο Mega, ο κ. Καραμανλής- αναφερόμενος στην κατάσταση στα ΜΜΜ- παρέπεμψε στα στοιχεία του ΟΑΣΑ, αναφέροντας ενδεικτικά ότι την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου καταγράφηκε πληρότητα άνω του 65% μόνο σε 20 δρομολόγια.

«Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τα δρομολόγια. Καταφέραμε να ανατάξουμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό έναν πολύ γερασμένο στόλο. Φέραμε τα ΚΤΕΛ στα περιφερειακά δρομολόγια και προσθέσαμε 200 λεωφορεία και σε λίγο θα δείτε να βγαίνουν και άλλα 300 λεωφορεία με leasing στου δρόμους της Αθήνας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρεμβαίνει άμεσα, όπου εντοπίζονται προβλήματα. «Αμέσως σκύβουμε πάνω στο πρόβλημα, κάνουμε αναδιάταξη των δρομολογίων και βάζουμε και άλλα λεωφορεία στις διαδρομές αυτές», σημείωσε.

Όσον αφορά στο Μετρό, ανέφερε ότι η αναμονή στις Γραμμές 2 και 3, κατά μέσο όρο, είναι μεταξύ τεσσεράμισι και πεντέμισι λεπτά και στη Γραμμή 1 γύρω στα οκτώ λεπτά.

«Οι χρονοαποστάσεις έχουν μειωθεί. Έχουμε ανατάξει το τελευταίο οκτάμηνο έξι επιπλέον συρμούς και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Προβλήματα υπάρχουν. Αλλάζουν τα δεδομένα. Καθημερινά κάνουμε μία διαχείριση κρίσης», είπε.

Ερωτηθείς εάν εξετάζει την προμήθεια μηχανημάτων καθαρισμού αέρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξήγησε ότι πρόκειται για διαφορετικά μηχανήματα από αυτά που τοποθετούνται σε σπίτια ή γραφεία και πρέπει να είναι πιστοποιημένα.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι αστικές συγκοινωνίες έχουν έρθει σε επαφή με εταιρείες κατασκευής τέτοιων μηχανημάτων, και εφόσον είναι πιστοποιημένα, επιβεβαιωμένα αποτελεσματικά και ασφαλή για το επιβατικό κοινό, θα τοποθετηθούν σε λεωφορεία και συρμούς, εκτιμώντας ότι θα υπάρχει εικόνα για το θέμα αυτό μέσα σε ενάμιση μήνα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News