Κοινωνία Πέμπτη 4/02/2021, 13:20
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

N. Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων

N. Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων

«Δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απολύτως επιφυλακής, δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα πιστής και αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας: «Μέσα από αυτό το πλέγμα αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που αφορούν στην αύξηση του ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές και δη στη Θεσσαλονίκη».

Δείτε τις δηλώσεις

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι «η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια», σημειώνοντας ότι «σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων».

«Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση», είπε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης».

Διευκρίνισε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, όχι «έκρηξη», υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ιδίου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως στόχο «να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους».

«Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό» επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News