Κοινωνία Τετάρτη 3/02/2021, 21:34
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Εξαδάκτυλος: Να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση

ΙΝΤΙΜΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης, έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τόνισε την ανάγκη γρήγορης λήψης μέτρων, προκειμένου να περιορισθεί εκ νέου η διασπορά, ενώ παρατήρησε ότι η αύξηση παρουσιάστηκε δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Μιλώντας στο Mega, είπε: «Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Είναι σαφές ότι η δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρουν αμφισβήτηση».

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα». 

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας».

Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται κάποιοι υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News