Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 18:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Καθεστώς lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες

Κορωνοϊός: Καθεστώς lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες

Στο επίπεδο «4» του χάρτη συναγερμού αναβαθμίστηκαν οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Σερρών, οι οποίες από το πρωί της Πέμπτης τίθενται σε κατάσταση lockdown λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίπεδο «4» ήδη βρίσκονται οι περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία του ιού, ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, φθάνοντας τα 1.259 σε μόλις 24 ώρες.

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100 και αναρριχήθηκε στους 102, επίσης αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. 

Τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σ’ όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σ’ όλους τους εξωτερικούς χώρους.
  • Αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω: δικαστήρια, εισαγγελίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, κινηματογραφικές προβολές, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα, κέντρα διασκέδασης, catering, μπαρ, μουσικές σκηνές, παιδότοποι, κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (σ.σ. επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση), γυμναστήρια, εμποροπανηγύρεις, λιανεμπόριο, κομμωτήρια, συνέδρια, εκθέσεις και πάρκα ψυχαγωγίας.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία της εστίασης -επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).
  • Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) εφαρμόζεται το μέτρο της τηλε-εκπαίδευσης.
  • Επιστρέφουν οι φόρμες μετακίνησης των πολιτών.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News