Κοινωνία Τρίτη 2/02/2021, 11:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφιος ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων

Π. Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφιος ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων

Για πολύ πιθανό ενδεχόμενο ο αριθμός κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα στη χώρα να είναι τετραψήφιος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ από τα Σεπόλια, προειδοποιώντας πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι «εξαιρετικά δύσκολοι».

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ανέφερε πάντως πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, σημειώνοντας ωστόσο πως η εξέλιξη της πανδημίας είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

«Τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 543 κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων περίπου τα μισά, συγκεκριμένα 265, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγγιάνης προειδοποίησε για τον κίνδυνο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου και το σύστημα υγείας να πιεστεί σημαντικά. «Θα πρέπει να δράσουμε τώρα», ανέφερε, προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News