Κοινωνία Κυριακή 31/01/2021, 22:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκαρπες οι έρευνες για το διθέσιο αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού

Άκαρπες οι έρευνες για το διθέσιο αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Άκαρπες αποδεικνύονται μέχρι στιγμής οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Κυριακής στα βορειοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.

Το διθέσιο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Το στίγμα του, όμως, χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5 έως 7 μίλια βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Ήπείρου.

Αμέσως δόθηκε εντολή για την έναρξη επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης. Στην έρευνα συμμετέχουν δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροβεστικής, καθώς και μία ομάδα της ΕΜΑΚ. 

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, το αεροσκάφος έχει πέσει στον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής των Μηλιωτάδων, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει τον εντοπισμό του. 

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

H ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, στον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής των Μηλιωτάδων ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Άμεσα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν οι πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, (1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, 5η ΕΜΑΚ, Π.Κ. Μηλιωτάδων, Π.Κ. Μετσόβου) με 13 οχήματα και 26 Πυροσβέστες καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 5ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν από το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας,

   • η Πολεμική Αεροπορία με ένα E/Π Surer Puma, ένα Ε/Π B2-12, ένα Α/ΦΟΣ CL-415 και ένα Α/ΦΟΣ C-130

   • Ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

   • το ΕΚΑΒ και

   • Εθελοντές

Όλες οι ανωτέρω δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News