Κοινωνία Σάββατο 30/01/2021, 22:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

N. Σύψας: Θα επιθυμούσα ένα καθολικό lockdown δύο εβδομάδων

Μέτρα έως τον Μάρτιο

N. Σύψας: Θα επιθυμούσα ένα καθολικό lockdown δύο εβδομάδων

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο νέου «λουκέτου», σε περίπτωση έξαρσης της διασποράς του κορωνοϊού έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος μίλησε το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Εάν χτυπήσει καμπανάκι, θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και μέσα στην επόμενη εβδομάδα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα σ’ όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, όπου τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

«Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα» συνέχισε ο κ. Σύψας, ο οποίος εκτίμησε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα.

Γνωστοποίησε δε, ότι ο ίδιος είναι υπέρ ενός άμεσου καθολικού lockdown. «Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο βδομάδες, για να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή».

Ερωτηθείς, τέλος, για την εξέλιξη της πανδημίας, χαρακτήρισε τους επόμενους δύο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ως επιδημιολογικά ασταθείς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουμε μέτρα έως τουλάχιστον Μάρτιο.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News