Κοινωνία Σάββατο 30/01/2021, 11:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χτύπημα» της Διώξης σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών – Κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης

«Χτύπημα» της Διώξης σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών – Κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης

Ποσότητα – μαμούθ 300 κιλών καθαρής κοκαΐνης κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας παράλληλα τρία άτομα που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., θεωρούνται ηγετικά στελέχη οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης έφτανε -μετά από τις προσμίξεις- στα στέκια των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, το προσδοκώμενο παράνομο οικονομικό όφελος για το κύκλωμα υπολογίζεται πως θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τρεις συλληφθέντες ο ένας (35 ετών) είναι Έλληνας γεννημένος στην Αλβανία, ενώ, όσον αφορά τους άλλους δύο, πρόκειται για έναν 37χρονο Αλβανό και έναν 35χρονο Κροάτη. Επιπλέον, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένας υπήκοος Κροατίας.

Η δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις ανέλαβαν τον ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση- διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις εκ των τεσσάρων δραστών επ’ αυτοφώρω, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συναλλαγής, έξω από σπίτι που είχαν νοικιάσει οι δύο Κροάτες μέσω Airbnb στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ο ένας από τους άντρες, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, η μεγάλη ποσότητα του καθαρού προϊόντος συνεπάγεται ότι μετά από προσμίξεις θα τριπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News